03.5 Komvux

För sent att utbilda sig ? Eller?

2019-08-21 10:51 #0 av: Ameliemunther

Hej. Är en tjej i Skåne och är 21 år, jobbar för tillfället och har gymnasieutbildning som bilmekaniker och jobbar med entrepenadmaskiner. Men då djur alltid varit de största intresset för mig, och känner att jag inte trivs med den sortens yrke jag är utbildad till eller som är lättast att få jobb inom. De jag helst vill är att jobba med djur. Som djurskötare, djurvårdare, veterinär, ja egentligen vad som handlar om djur, då jag har en stor erfarenhet av både smådjur, fjäderfä, hästar osv så vet jag en hel del då jag alltid har håll på med djur och är även uppfödare av olika slags djur. Men nu till problemet, vet att man kan utbilda sig till dessa saker, MEN då måsta man som jag förstått de först ha gått den linjen i gymnasiet, och man kan ju inte gå om gymnasiet om man redan gjort de en gång och blivit godkänd. Så min fråga e, vad ska jag göra? Kan man läsa på komvux fast på gymnasienivå och sen fortsätta till den nivån man vill nå? Har försökt leta runder lite, men har inte hittat något komvux i Skåne som har dom ämnena på gymnasienivå? Tack på förhand och är väldigt tacksam för hjälp då detta en längre tid har varit en dröm. MVH Amelie

Anmäl
2019-08-21 11:31 #1 av: Sindri

Har du kollat att din gymnasieutbildning inte räcker för att söka? Ta annars reda på vilka ämnen du behöver komplettera, och kompletteringen kan du säkert göra på någon av alla folkhögskolor som finns .

Anmäl
2019-08-21 11:43 #2 av: kamera0710

Nog borde du väl kunna komplettera på komvux? Jag gjorde det när jag var över 30 och började en 4-årig universitetsutbildning vid 35.

Anmäl
2019-08-21 14:59 #3 av: Dödsrelikerna

Du får inte läsa om ämnen du redan läst och blivit godkänd i på komvux men alla andra ämnen är fritt fram

Anmäl
2019-08-22 09:52 #4 av: Ameliemunther

Nä precis! Så alla grunämnena behöver jag inte göra om? Så då är de bara tillexempel då djurvård eller vad de nu mer exakt heter att läsa på gymnasienivå?

Anmäl
2019-08-22 10:14 #5 av: Sindri

Det kan finnas andra utbildningar inom djurvård som inte kräver  gymnasieförberedelse. Det beror lite på om det är brist på folk t ex. 
Sök på utbildning djurvårdare och se vad du hittar. Det bästa är att ta kontakt med utbildarna och fråga hur du bäst går tillväga.

Anmäl
2019-09-05 12:25 #6 av: Gurky

Alternativt kan man går ett naturvetenskapligt basår beroende på vad det är för utbildning och var.

Anmäl
2019-10-22 18:40 #7 av: Åsa S

Jag tror du måste vara beredd på att flytta på dig det finns en del djurvårdsutbildningar i Sverige men inte på en massa ställe i Sverige ex Dille gård verkar ha sån utbildning 35v lång.  När jag var runt 20 ville jag bli florist och jag hittade 2st såna utbildningar nån i skåne och så en i Norrköping, jättenervöst hamna på helt ny ort som runt 20åring utan mina föräldrar men jag hade jättekul. Så utöka ditt söknät så hittar du säkert en passande utbildning. https://dillegard.se/gymnasieutbildning/djursjukvard/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.