01 Allmänt om studier

historisk tolkning..?

2019-07-18 15:20 #0 av: Pooka

Hej! Jag har en uppgift där jag ska tolka en grej ur bibeln med hjälp av historiskt perspektiv men jag fattar verkligen inte hur man gör det... Har testat att maila min lärare men han gav ett väldigt kortfattat översiktligt svar som inte direkt hjälpte.

Kan någon länka till ett exempel där någon använt just historisk tolkning? Har försökt googla men har inte lyckats hitta något som hjälptSkäms

Anmäl
2019-07-18 18:52 #1 av: Loris M

Går du i  grundskolan, gymnasium eller annat? 

Men lite kortfattat och utifrån det lilla du skrivit, gissar jag att läraren vill att du ska visa förståelse för hur något förändrats över tid, ur ett historiskt perspektiv och hur kan den "grejen" som du ska tolka förstås i relation till den tiden och de händelser som var aktuella just där och då när Bibeln skrevs. 

Tänk på vilken sak som helst inom politik, utbildning eller vad som helst... vi måste alltid tolka det historiskt för att kunna förstå varför det ser ut som det gör. Vi måste titta bakåt i tiden och se vilka händelser har lett till att det ser ut som det gör idag. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.