06 Tentor & prov

Betyg i Svenska för invandrare.

2019-02-18 10:41 #0 av: Emo

Om man studerar privat, hur skaffar man då intyg på att man inhämtad tillräckliga kunskaper för att få det intyg, som behövs, om man vill söka nytt jobb?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2019-02-18 11:21 #1 av: Novachan

Menar du privat som hos ett privat företag/organisation eller som på ens egen fritid? (gissar på det sistnämnda)

Det har jag också funderat på, fast inte bara om svenska, att man borde kunna göra prov/test för att visa vilka kunskaper man har utan att ha gått en kurs i samband med uppvisning av vad man kan. Tenta av liksom som vi andra kan göra i vissa utbildningar

Anmäl
2019-02-18 12:30 #2 av: Emo

Svenska för invandrare är inte till för alla. En mor, som arbetar för att försörja sina barn och dessutom umgås med dem i deras hemland eftersom de inte får komma hit, får inte fortsätta sina studier i svenska eftersom hon för att kunna göra viktiga saker, som att tjäna pengar, betala skatt, ta hand om sina barn, inte kan närvara med den sammanhållningen av studietimmar, som krävs.

Det är inte alla som föredrar att leva på försörjningsstöd, vilket verkar vara det våra myndigheter anser vara det bästa.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.