01 Allmänt om studier

Injicerare och läkare (frågor)

2018-10-03 08:42 #0 av: Moln32

Hej, jag går just nu andra året på gymnasiet och undrar lite det här med löner. Jag är just nu intresserad av att i framtiden jobba på en klinik och utföra olika behandlingar som fillers, botox, ipl, bort tagning av dubbelhakor, medicinsk hudvård , AHA eller vad som kan tänkas erbjudas. Och så som jag fattade ska man antingen utbilda sig till legitimerad sjuksköterska för att kunna utföra estetiska injektioner eller vara diplomerad inom typ Cidesco.

Men söker man bara på google lön för sjuksköterskor eller hudterapeuter så är liksom snittlönen på ca 22.000 men kan det stämma? Jag menar den sorts klinik jag tänker jobba på är en form av plastikkirurgisk klinik isf och tjänar man verkligen då enbart 22.000? Jobbar någon av er med detta eller liknande yrke?

Min tanke var först att utbilda mig till läkare och sen utbilda mig vidare till specialist läkare till dermatolog, alltså hudläkare. Men utbildningstiden för läkare är ca 5.5 år och jag vill ha barn i väldigt tidig ålder och då drags tiden ut såklart om jag får det under tiden jag pluggar, sen för att utbilda sig ytligare är ju fler år. Sen så som jag fattat det för att kunna få sin legitimation som läkare tar det 18månader till 2år. Och min mamma utbildade sig till läkare när hon var yngre och fick två barn under tiden hon utbildade sig och jag tror hennes läkarutbildning tog ca 7år sammanlagt och min mamma blev till och med aldrig läkare utan bestämde sig för något annat (fast inom vården).

Så min fråga är om ni har uppfattat mig rätt vilket yrke det är jag syftar på, om det inte är högre lön. Och jag menar inte att jag tycker det är dåligt med att det tar lång tid att utbilda sig för jag tycker som läkare ska man ha lång erfarenhet men jag ser inte på att jag har det tålamodet eller tiden för att utbilda mig till ett yrke i 7 eller fler år. Enbart 5 år tycker jag är helt okej och villig för att studera till ett yrke.

Tacksam för svar :)

Anmäl
2018-10-03 09:15 #1 av: parsley

Genomsnittslön betyder inte att alla har den lönen. En del tjänar mindre, andra mer.  Prova att kontakta sjuksköterskornas fackförbund (tror att de heter vårdfacket) och se om de kan hjälpa dig med lönestatistik. Ges den typen av injektioner du vill arbeta med inom den offentliga vården eller mest på privata kliniker? 

Anmäl
2018-10-03 22:37 #2 av: Moln32

#1

Tack för svar! 

Ska prova att kontakta dem!, syftar på privata kliniker därför kanske det kan variera lön eftersom jag antar att det är då överenskommelser men tänker att det ändå inte borde skilja så jätte mycket. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.