03.5 Komvux

Beslutsångest ang val

2017-08-14 18:22 #0 av: emeliiiiieee

Läser första terminen på vård och omsorg via komvux. Snart börjar de bli dags att välja inriktning. Vet inte alls vad jag vill välja. Är inne på både psykiatrin och akuten. Som jag har förstått är det lika stora jobbchanser inom bägge.

Vad har ni för råd och tips? Vad aka jag välja?

Anmäl
2017-08-14 18:29 #1 av: OlgaMaria

Jag skulle nog resonera som så att jag skulle vilja vara mer säker på mitt val för att välja psykiatrin. Akuten är ju en väldigt bra grund att stå på lite oavsett vad du vill fortsätta med senare. Det är en bra erfarenhet vilken bana du än väljer senare. Psykiatrin är såklart bra om du vill jobba med det i längden, men inte jättebra val ifall du känner att det inte blir rätt för dig och sen vill göra något annat.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-08-14 18:45 #2 av: emeliiiiieee

Har alltid varit inriktad på just akuten men nu börjar jag tvivla om jag verkligen klarar det tempot.  Har även mycket erfarenhet av just psykiatrin och skulle verkligen vilja jobba som skötare inom det. 

Men tackar för råden #1 . 

Anmäl
2017-08-15 08:17 #3 av: OlgaMaria

#2 Inom psykiatrin kan man nog få ett lugnare tempo så det är inget dumt argument. Akuten är stressigt, men jag tror nog de flesta jobbar där några år och sen byter till något annat. Tror man får tänka att det är en bra erfarenhet och grund men att det är helt naturligt att söka sig vidare till ett lugnare jobb så småningom.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-08-15 12:28 #4 av: emeliiiiieee

#3

Absolut är akuten en bra erfarenhet. Det lutar åt att jag väljer akutvård som mitt val :)

Skulle jag sen vilja välja nått annat i framtiden så är det möjligt men det får jag ta då

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.