14 Övrigt skolrelaterat

Plugga + jobba

2017-06-11 19:17 #0 av: Cazzos

Hej! Vet ej om detta är rätt forum, men jag vill plugga för att få en del meriter jag inte fick i min gymnasiala utbildning, så jag kanske behöver plugga mellan 2-4 år beroende på hur högt jag vill komma. Jag är även 100% självständig vilket jag menar med att jag har egen lägenhet och arbetar heltid för att få det att gå runt.

Är det någon här med erfarenhet av att bo själv med fasta utgifter varje månad, och samtidigt plugga? Bör man plugga deltid och jobba heltid/deltid? Tacksam för lite perspektiv! 

Anmäl
2017-06-11 19:25 #1 av: Herveaux

Du kan posta inne på Kvinna iFokus också, där är det mycket folk varje dag och läser och finns garanterat folk som kan dela med sig av sina erfarenheter!

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-06-11 19:25 #2 av: Sarah

Beror ju på hur mycket man orkar och om man tar csn. De sätter stop för hur mycket man får tjäna. Jag jobbade heltid och pluggade dubbelt samtidigt i perioder. Har lätt för mig och aldrig behövt lägga så mycket tid på studierna. Men det är ju individuellt.

Anmäl
2017-06-11 19:32 #3 av: Cazzos

#1 Tack!

#2 Jag får inga bidrag eller tar lån, förhoppningsvis behöver jag inte göra det heller. Jag har endast möjlighet att läsa kurser och inte ta en "fullständig" utbildning, så jag kan ju se på alternativ att plugga i perioder som du nämner. Tack!

Anmäl
2017-06-23 06:46 #4 av: Gurky

En vän pluggade till Civilingenjör inom bioteknik samtidigt som hon arbetade heltid och var ensamstående till två. En annan vän pluggar tekniskt basår och jobbar helger, men dras med resttentor.
Är helt olika från person till person hur bra det går.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.